0

Meer

Veilig op reis naar de Verenigde Staten en Las Vegas

13 maart 2020

Veilig op reis naar de Verenigde Staten en Las Vegas

[Laatste update: 13 december 2022]

De grenzen naar de Verenigde Staten zijn weer geopend. Dat is goed nieuws, want dat betekent dat we weer kunnen genieten van de indrukwekkende MGM Resorts in Las Vegas. Door het volgen van een paar stappen ga jij veilig op reis en kan je binnenkort gaan genieten van een heerlijke vakantie. 

REISADVIES BELGISCHE OVERHEID

Het blijft natuurlijk ten alle tijden belangrijk om het reisadvies van de Belgische overheid te raadplegen voor vertrek. Lees het volledige reisadvies op deze website.

INREISMAATREGELEN AMERIKAANSE OVERHEID

Per 8 november 2021 zijn de inreisbeperkingen voor internationale reizigers naar de Verenigde Staten versoepeld. Op dit moment geldt dat volledig gevaccineerde reizigers (minimaal twee weken voor binnenkomst in de VS) met een van de goedgekeurde vaccins (bekijk hier welke dat zijn) welkom zijn. Verder is het per 6 december 2021 verplicht om je binnen 1 dag voor vertrek naar de Verenigde Staten te laten testen op het coronavirus. Niet gevaccineerd? Bekijk hier welke uitzonderingen er gelden, ook voor kinderen onder de 18 jaar.

Het is aan te raden om ook een papieren kopie van je vaccinatiebewijs mee te nemen. De precieze voorwaarden voor het inreizen naar de VS vind je op de website van de overheid. Uiteraard zijn de standaard inreisregels ook van toepassing, zoals het hebben van een geldig paspoort en het aanvragen van een ESTA.

TERUGREIZEN NAAR BELGIË 

Op dit moment gelden er geen aanvullende voorwaarden om terug te reizen naar België.

EEN VAKANTIE BOEKEN NAAR LAS VEGAS

Een vakantie naar Las Vegas boeken doe je gemakkelijk bij reisorganisaties aangesloten bij City Break Vegas. Deze zijn allemaal lid van de GFG. Het is echter ook aan te raden om te zorgen voor een goede annuleringsverzekering. Wanneer je genoodzaakt bent je reis te annuleren omdat je vlak voor vertrek positief getest wordt op COVID-19, dan krijg je met een annuleringsverzekering (vaak) je geld terug. Check bij je eigen annuleringsverzekering wat er precies gedekt wordt.

Heb jij vragen over je geboekte reis? Neem dan rechtstreeks contact op met de reisorganisatie waar jij jouw reis hebt geboekt. Deze kan jou het beste adviseren over je reis. Heb je vragen over de vlucht? Neem dan contact op met KLM.

VEILIG OP REIS IN MGM RESORTS IN LAS VEGAS

Over het algemeen gelden er weinig restricties in Las Vegas. In principe zijn resorts en attracties open voor bezoekers, al dan niet met een paar aanvullende maatregelen. In heel Las Vegas geldt dat je in alle openbare binnenruimtes een mondkapje moet dragen. Deze maatregel geldt ook in de MGM Resorts. De hotelorganisatie heeft verschillende voorbereidingen getroffen met betrekking tot hygiëne, zodat reizigers veilig en gezond op reis kunnen. Het volledige gezondheidsplan van MGM Resorts is te vinden op de website. Houd ook de website van Visit Las Vegas in de gaten voor lokaal geldende coronamaatregelen.

Met een paar voorbereidingen kan je dus op reis naar Las Vegas. Wacht niet langer en boek vandaag nog jouw stedentrip naar deze bijzondere stad!

Ook interessant

Onze partners