0

Meer

Las Vegas, USA - July 24, 2017: The famous Las Vegas Strip with the Bellagio Fountain Show.

Praktische informatie


Valuta en betalen

In de VS (en dus ook in Las Vegas) betaal je met de Amerikaanse dollar ($). Op dit moment heeft $1,00 de waarde van €0,88. De waarde van €1,00 is $1,13. De wisselkoers fluctueert en op deze website kun je de actuele koers vinden. Er zijn voldoende wisselkantoren in Las Vegas, maar het is voordeliger om zelf contant geldt op te nemen in de VS dan contante euro’s ter plaatse om te wisselen.

In de VS is het heel gebruikelijk (bijna verplicht) om in bars, restaurants en taxi’s een fooi te geven. Als de service heel erg tegen valt kun je een lagere fooi geven, maar helemaal geen fooi geven is not done. Als richtlijn kun je 15% aanhouden. Bij uitstekende service kun je iets meer doen, bij tegenvallende service iets minder. Soms wordt de fooi vooraf al op de rekening gezet, vooral bij grotere groepen in een restaurant. Als je op de bon service included of gratuity included ziet staan, is een extra fooi niet nodig. Het is dan wel gebruikelijk om het bedrag op de hele dollar naar boven af te ronden.

Klimaat

Las Vegas ligt in de Mojavewoestijn en heeft een woestijnklimaat. Dit betekent zachte winters, veel zon en weinig neerslag. In de zomer kan het behoorlijk heet zijn (gemiddeld 40℃), maar doordat overal goede airco’s zijn is Las Vegas ook prima in de zomer te bezoeken.

Stroomvoorziening

Het elektriciteitsnetwerk in de VS is anders dan die in Nederland. Waar wij 230 volt gewend zijn, heeft het Amerikaanse netwerk 110 volt. Je zult hier meestal niets van merken, maar controleer voor de zekerheid of je apparaten geschikt zijn voor 110 volt. Ook de stopcontacten zijn anders. In de VS wordt een stekker type A gebruikt. Je kunt vaak een reisstekker lenen in het hotel, maar je kunt deze natuurlijk ook zelf meenemen.

Onze partners